627 67 41 54

Dilluns a divendres de 9.00 a 20.00

Quines són les especialitats del centre?

El nostre centre abarca la prevenció, detecció i tractament dels principals problemes relacionats amb la salut mental de la població.

Tot i així, existeixen alguns serveis especialitzats en els que som referència.

Addició al Sexe, Videojocs, Xarxes Socials, Compres.

SERVEI AC

Que són les addicions comportamentals?

Les addiccions comportamentals són patrons de comportament compulsiu i repetitiu que poden portar a una dependència psicològica similar a la que s'experimenta en les addiccions a substàncies químiques. A diferència de les addiccions a les drogues o l'alcohol, les addiccions comportamentals impliquen una conducta addictiva que pot ser plaent en si mateixa i no necessàriament involucra el consum de substàncies.

Alguns exemples d'addiccions comportamentals inclouen el joc patològic (també conegut com a ludopatia), l'addicció a les compres, l'addicció al sexe, l'addicció al treball, l'addicció a les xarxes socials, l'addicció a l'exercici i l'addicció al menjar. En molts casos, aquestes addiccions poden tenir conseqüències negatives en la vida de les persones, com a problemes financers, problemes de salut, problemes laborals, problemes familiars i socials.

 

Per ampliar informació:

Addicció tecnològica i digital  - Clic aquí

Addicció al Sexe - Clic aquí

Addicció a les compres - Clic aqui

Joc Patològic - Clic Aqui

Dislèxia i dificultats de l'aprenentatge

UBINDING

Fa més d'una dècada,  un grup d’investigadors de la Universitat de Barcelona, van començar a desenvolupar una intervenció intensiva per a la millora de les habilitats lectores d’infants dislèxics o que presentaven dificultats sense arribar a tenir un diagnòstic formal.

Aquell projecte d’investigació es va conèixer com a Projecte Binding i aviat començaria a fer-se gran. La seva aplicació a nivell particular així com a nivell escolar, demostrava una millora significativa en les habilitats lectores dels infants que l’utilitzaven.

El treball d’UBinding es basa en el model RTI(response to intervention) on el progrés individual marca el següent pas i la dificultat de la sessió s’adapta als resultats obtinguts a l’anterior. Un nivell de personalització que ha demostrat ser el més efectiu davant aquestes dificultats.

A l’any 2017 l’antic projecte Binding passa a denominar-se UBinding Universitat de Barcelona. A l’any 2019 UBinding demostra la seva eficàcia a través d’un estudi científic  que és publicat. Veure l'article.

Després d’anys de desenvolupament i milers d’infants atesos, UBinding es manté viu amb l’esperit innovador i amb l’objectiu que ningú es quedi enrere en la lectura.

Per ampliar la informació d'UBinding poden visitar el seu web  https://www.ubinding.cat/

i/o els seus perfils en xarxes socials  INSTAGRAM   FACEBOOK

TDA i TDAH

Servei NPS i ACAP

El Trastorn per Dèficit d'Atenció amb Hiperactivitat (TDAH) és un trastorn neurobiològic que implica un desenvolupament inadequat del nivell d'atenció, hiperactivitat i impulsivitat que interfereix significativament en l'aprenentatge, l'adquisició d'hàbits i l'adaptació del nen a l'entorn social i familiar. Els símptomes es manifesten en diferents activitats i àrees, essent una de les causes més freqüents de fracàs escolar.

Un diagnòstic precoç i fiable permet millorar la qualitat de vida dels afectats i de les seves famílies.

El diagnòstic clàssic del TDAH es basa en dades clíniques, mitjançant la detecció de símptomes d'inquietud motora, impulsivitat i manca d'atenció que són presents de forma persistent en l'infant i que interfereixen clarament en el seu funcionament acadèmic, social i familiar.

Per poder realitzar el diagnòstic de manera tradicional són necessàries nombroses entrevistes i períodes d'observació per arribar a un diagnòstic fiable.

El desenvolupament tecnològic i científic recent permet aplicar un nou paradigma al diagnòstic del TDAH mitjançant l'estudi del procés d'atenció visual i la resposta a diferents estímuls.

La Clínica Psicològica UB compta amb aquesta tecnologia, i gràcies a aquests dispositius pot aportar dades objectives al diagnòstic.

La combinació d'aquestes proves amb les exploracions neuropsicològiques i les entrevistes, suposen per a l'usuari un diagnòstic adequat i són la base per construir un tractament adaptat.

Dependència emocional

Tot i que la dependència emocional no és un trastorn, les seves conseqüències poden afectar a la nostra salut mental.

Mitjançant el treball individual i grupal millorem les nostres relacions interpersonals