627 67 41 54

Dilluns a divendres de 9.00 a 20.00

L' Eyetracking , eina per al diagnòstic i tractament del TDAH

El Trastorn per Dèficit d'Atenció amb  Hiperactivitat (TDAH) és un trastorn neurobiològic que implica un desenvolupament inadequat del nivell d'atenció, hiperactivitat i impulsivitat que interfereix significativament en l'aprenentatge, l'adquisició d'hàbits i l'adaptació del nen a l'entorn social i familiar. Els símptomes es manifesten en diferents activitats i àrees, essent una de les causes més freqüents de fracàs escolar.

Un diagnòstic precoç i fiable permet millorar la qualitat de vida dels afectats i de les seves famílies.

El diagnòstic clàssic del TDAH es basa en dades clíniques, mitjançant la detecció de símptomes d'inquietud motora, impulsivitat i manca d'atenció que són presents de forma persistent en l'infant i que interfereixen clarament en el seu funcionament acadèmic, social i familiar.

Per poder realitzar el diagnòstic de manera tradicional són necessàries nombroses entrevistes i períodes d'observació per arribar a un diagnòstic fiable.

El desenvolupament tecnològic i científic recent permet aplicar un nou paradigma al diagnòstic del TDAH mitjançant l'estudi del procés d'atenció visual i la resposta a diferents estímuls.


La Clínica Psicològica UB compta amb aquesta tecnologia, i gràcies a aquests dispositius pot aportar dades objectives al diagnòstic.

La combinació d'aquestes proves amb les exploracions neuropsicològiques i les entrevistes, suposen per a l'usuari un diagnòstic adequat i són la base per construir un tractament adaptat.

 

Pot conèixer més sobre aquesta metodologia a :

https://tdah.cat/ 

Nen fent proves atenció amb Eyetracker . Hans Supèr