627 67 41 54

Dilluns a divendres de 9.00 a 20.00

La psicologia sanitària és una branca de la psicologia que se centra en l'estudi de la relació entre la salut i la psicologia, i en l'aplicació de coneixements psicològics a la prevenció, tractament i rehabilitació de trastorns i malalties.

La psicologia sanitària s'ocupa d'una àmplia gamma de problemes de salut, incloent-hi malalties cròniques, dolor, trastorns mentals, discapacitat, addicció, malalties terminals, entre altres. S'enfoca a proporcionar suport psicològic als pacients i les seves famílies per a ajudar-los a manejar els desafiaments emocionals i psicològics associats amb la seva condició de salut.

La psicologia sanitària també es centra en la recerca sobre la promoció de la salut i la prevenció de malalties, incloent-hi la identificació de factors de risc psicològics i el desenvolupament d'estratègies efectives per a millorar la salut i la qualitat de vida.

 

A qui es dirigeix?

Infants, adults i adolescents que presentin problemes de tipus emocional, relacional y adaptatiu.

 

Com ho fem?

Mitjançant la teràpia cognitiu-conductual (TCC).

La TCC és un enfocament psicològic que s'utilitza per a tractar una àmplia gamma de trastorns emocionals i conductuals, incloent-hi depressió, ansietat, trastorns d'estrès posttraumàtic (TEPT), trastorns de l'alimentació, trastorns obsessivocompulsius (TOC), entre altres.


Hi ha diverses raons per les quals s'utilitza la teràpia cognitiu-conductual:

1. És efectiva: La TCC ha demostrat ser efectiva en el tractament de molts trastorns psicològics. S'ha trobat que és tan efectiva com altres enfocaments de teràpia, i sovint es recomana com a tractament de primera línia per a uns certs trastorns.


2. És basada en l'evidència: La TCC es basa en la recerca científica i en els principis de la psicologia cognitiva i conductual. S'ha desenvolupat i perfeccionat al llarg dels anys amb base en l'evidència empírica i els resultats de recerques clíniques.


3. S'enfoca en el present: La TCC s'enfoca en el present i en com les pensaments, sentiments i comportaments actuals estan afectant la vida d'una persona. La teràpia es concentra a ajudar les persones a identificar i canviar patrons negatius de pensament i comportament.


4. Ensenya habilitats útils: La TCC ensenya habilitats útils que poden ajudar les persones a manejar millor les seves emocions, millorar les seves relacions i enfrontar els desafiaments de la vida. Aquestes habilitats inclouen la resolució de problemes, la regulació emocional i la comunicació efectiva.


5. És una teràpia breu: La TCC és una teràpia de durada limitada. Això significa que és un enfocament eficient i assequible per a aquells que busquen tractament psicològic.

Demana cita

Vols més informació?