627 67 41 54

Dilluns a divendres de 9.00 a 20.00

UBinding participa al programa de ràdio "El Balcó" de la cadena SER .

UBinding participa al programa de ràdio

Dilluns dia 22 de gener, UBinding va participar al programa “El Balcó de Ser Catalunya” de la mà de la Montse Pedra, logopeda i una de les coordinadores de la metodologia UBinding. Durant la xerrada, va compartir taula amb l’Enric Auquer i en Blai, en un programa on es va tractar la dislèxia i el seu abordatge.

L’Enric Auquer, actor guanyador del Goya al millor actor revelació en 2020 i nominat també enguany a millor actor protagonista pel llargmetratge “El mestre que va prometre la mar”, ha compartit les seves experiències amb la dislèxia durant la seva infància. Blai, un jove també dislèxic de 17 anys, que es va posar en mans de UBinding durant la seva etapa escolar, explica com conviu amb les seves dificultats i com tractar-les des de petit li va proporcionar eines indispensables que li han ajudat al fet que aquest trastorn de l'aprenentatge tingui menys impacte en la seva vida.

Montse Pedra, logopeda i una de les coordinadores de UBinding, detalla al programa radiofònic de Ser Catalunya, que l'objectiu fonamental d'aquesta metodologia, és assistir a nens i nenes amb dificultats lectores i dislèxia mitjançant un programa formatiu que s’adapta totalment a les seves necessitats individuals. El grup de professionals de UBinding, treballa amb els més petits a través d'una plataforma en línia que utilitza “minijocs” visuals per a ajudar-los a millorar la seva comprensió i velocitat lectora.

Pedra explica que un element crucial de UBinding és la detecció d'aquest trastorn de l'aprenentatge de manera primerenca, avaluable des de P5 i primer de primària. UBinding brinda suport gratuït a les escoles que ho sol·liciten amb la finalitat de detectar a les criatures que presenten dificultats en la lectoescriptura. Un diagnòstic precoç, és clau per a poder rebre una intervenció adaptada, crucial en la consecució de bons resultats, com en el cas d'en Blai.

Montse Pedra també detalla en “El Balcó de Ser Catalunya” que UBinding porta ja més de 12 anys ajudant a persones amb dislèxia, basant la seva metodologia en el rigor científic. Es fonamenta en publicacions científiques d'abast global i implementa allò que ha resultat efectiu en l'aprenentatge lectoescriptor en nens i nenes amb dislèxia. Actualment, UBinding és de les poques metodologies amb eficàcia demostrada científicament, avalada per fins a tres articles, dos d'ells realitzats grups científics externs

Pots escoltar el programa sencer en el següent enllaç:

https://cadenaser.com/cataluna/2024/01/22/viure-amb-dislexia-molt-mes-que-confondre-les-lletres-sercat/